2009-12-09 13:45:55• hírek • Parajdi Andrea

Negyvenhat szabályszegés

A Szatmár Megyei Rendőrségnek is van vizsgálódni valója az államelnök-választások második fordulóját követően, ugyanis mintegy 46 szabályszegést jelentettek. A szociáldemokrata párt tagjai sem tétlenkedtek, összesen 17 kihágás ellen tettek feljelentést.

A választások idején rendszeresen megerősítik a rendőrök jelenlétét a különböző szavazóházak környékén, mindezek ellenére azt sosem sikerül elérni, hogy teljesen szabályosan, kihágások nélkül járjon le egy-egy szavazás, hiszen mindig akadnak olyan fanatikus pártrajongók, akik gondoskodnak a rendellenességekről.

A Szatmár Megyei PSD az államelnök-választások második fordulója után összesen 17 feljelentést tett le a rendőrségen. Az esetek nagy része kisebb szabálysértésekből áll, nagyobb kihágások miatt három személy ellen indítottak bűntetőeljárást.

Az egyiket egy ákosi férfi ellen nyújtották be, akit rongálással vádolnak, amelyet a 125-ös szavazóházban követett el. A feljelentésben azt is beleírták, hogy az amúgy demokrata liberális párti férfi, Gavril F. egy nappal a választás előtt kinyomtatott egy szavazócédulát, amelyen bemutatta az időseknek hogyan tudnak Traian Basescura szavazni.


Van mit vizsgálódnia a Megyei Rendőrségnek a választások után.
Van mit vizsgálódnia a Megyei Rendőrségnek a választások után


A másik bűnvádi eljárás Mircea P. ellen indult, akit többszöri szavazással vádolnak. A férfi Piskolton a 306-os szavazóház bizottságának tagja volt, ám úgy gondolta megteheti, hogy felesége helyett is lead egy szavazatot.

A harmadik eljárás jóval bonyolultabb, hiszen ismeretlen tettes ellen indult, aki egy erdődi rendőrt telefonon fenyegetett meg a választások idején. Az illető rendőrt azért riasztották Érdendeleg településre, mert a szavazóháztól 500 méteren belül egy kereskedő alkoholt árusított. A férfi kiszállt a helyszínre és felszólította a vállalkozót, hogy ne kínáljon alkoholt a vásárlóinak, mire egy ott-tartózkodó éppen telefonáló személy arra kérte a rendőrt, hogy vegye át a mobilt és hallgassa meg az illető „jótanácsát". Mind kiderült egy a megyei adminisztrációban dolgozó „fontos" személy arra kérte a rendőrt, hogy ne büntessen mert megütheti a bokáját. Az ügyben csak annyi kérdéses, hogy miért a PSD párt tagjai tettek feljelentést, és a rendőr miért nem jelentett-e feletteseinek a történéseket?

A kisebb ügyek között említésre méltó az a kihágás, amelyet a halmi községhez tartozó Kisnyíres településen követett el egy PD-L szimpatizáns hölgy. A nő a szavazóház mellett lakik, aki arra próbálta ösztönözni a választókat, hogy Basescura adják voksukat, méghozzá azzal a módszerrel, hogy hosszú órákon keresztül hangosan hallgatott kampányzenéket. A PSD feljelentései között egy olyan eset is szerepel, amely szerint Tasnádon a PD-L párt tagjai alkoholt ígértek az embereknek, ha elmennek szavazni, Piskolton pedig egy autóval szállították szavazni a választókat. Ugyancsak Piskolton négy személyt vádoltak meg azzal, hogy olyan élelmiszercsomagokat osztottak szét, amelyeken Basescu mosolygott. A PSD szerint ezt a szabálysértést egy kiskolcsi hölgy is elkövette.

A Szatmár Megyei Rendőrséghez beérkezett feljelentéseket az elkövetkezendő időszakban egyesével vizsgálják meg, és amennyiben kiderül, hogy megalapozottak a vádak, az illető személyek megkapják a törvények értelmében nekik járó büntetéseket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: